2011. május 22., vasárnap

Ebay OTP-s Webszámláról, Paypallal

Hosszú kihagyás után újra frissítek egyet, méghozzá a legnépszerűbb témával kapcsolatosan:
Elfogadja-e az eBay, az OTP Webszámlás Paypal kapcsolatot?

A válasz: IGEN!

Az eBay a regisztrációkor az általános adatok mellett kérni fogja az élő (korábban létrehozott) Paypal-os azonosítónkat, amivel mindenféle nehézség nélkül lehet fizetni a kiválasztott termékekért.

Kipróbáltam, vásároltam pár ritkább Euro érmét egy németországi boltból. A vásárlás/kosárba menüpont után egy megerősítő felületre jutottam, ahol ellenőrzés után jóváhagytam az összeget és kiválasztottam a fizetési módot: Paypal
Ezután átirányított az Ebay automatikusan a Paypal.com oldalra, ahol egy login után összesítve láttam a kezdeményezett tranzakciót. Az ismételt jóváhagyás után egyszerűen leemelte a megfelelő összeget a számláról és ezzel meg is valósult a fizetés.

Újabb érdekes tapasztalattal gazdagodtam: Mivel a Paypal-ra épp egy fillérem sem volt feltöltve, ezért intelligens módon a Paypal az OTP-s Webszámlához tartozó számlaszámhoz nyúlt vissza és onnan emelte le az összeget. Mivel Euro-ban fizettem ezért a forintszámláról is így emelte le az pénzt - kvázi teljesen normális áron (269Ft/Euro) - vettem Euro-t.

Kapcsolódó cikkek:
Teljes OTP webkártya + Paypal regisztráció leírás.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Tamás, a paypal withdrawról tudsz valamit, nekem sajnos 2x nem sikerült a webkártyámra rátenni a paypalos pénzt, számomra ismeretlen okok miatt, a paypal, csak azt írta, hogy invalid bank account information, amit nem értek, mert jól írtam be a webkártyás számlaszámot,máshol azt írták, hogy ez a név miatt is lehet, hogy én First name last name-en regisztráltam, és fontos, hogy last name first namemmel, ahogy a bankkártyán van, csak azt nem értem, hogy megint más ismerőseimnél ez nem volt gond. Neked ezzel van valami tapasztalatod?Köszi réka

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mária, a webszámládon csak a főszámládról érkező utalások kerülnek jóváírásra.

    VálaszTörlés