2009. augusztus 13., csütörtök

Lost: Egyiptomi mitológiai találgatások

Egyszer már írtam pár gondolatot a szigeten található szoborral kapcsolatosan, de most következzen pár újabb találgatás, amelyeket a neten találtam:
  • A szigeten található 4 ujjú szobor esetleg Tawaret-et vagy Anubist ábrázolja, de lehet akár Horus vagy Seth megtestesítője is. A Horus név hasonlít a Horace nevű szereplőhöz.
  • Még egy név hasonlóság: Richard Alpert valahogy kapcsolatba hozható az egyiptomi Ra Istennel (God Ra): Richard Alpert = R.A?
  • A főníciaiak sok egyiptomi istent „átvettek”, és kicsit a sajátjukévá formáltak. Híresek voltak arról is, hogy jól tudtak hajózni, tájékozódni a tengeren. Előfordulhat, hogy ők fedezték fel a szigetet?
  • A hindu vallásban megtalálható az „élet kereke” szimbólum. A Dharmás kerék – aminek az eltekerésével Ben elmozdította a szigetet – jelképezheti akár ezt is. Mindkettőnek 8 foga/küllője van.

Jó találgatást :)

Kapcsolódó cikkek:
Lost: 1-6 évadok érdekességei, bakijai
Lost 6: Az első rész címe "LA X" lesz
Lost 6 befejezés: Meg fog halni Jack? (interjú)
Lost 6. évad spoilerek, hírek összesítve
Lost 6: A Heroes sztárja visszatér

3 megjegyzés:

  1. Kedves Tamás! Örömmel venném, ha szerkesztőként csatlakoznál az Eltűntek website csapatához. Természetesen teljeskörű admin jogot biztositva neked, és te közölnéd a lostos spoilereket, és nyilatkozatokat az oldalon. igazából nem tudtam hol irhatnék neked, aztán gondoltam itt elérhető vagy. hogy tudd melyik oldalról van szó, bocs a kellemetlen reklám miatt: www.eltuntek-website.extra.hu

    Ha mégsem vennél részt a munkálatokab, vagy épp ellenkezőleg kérlek jelezd nálunk. előre is köszi.

    VálaszTörlés
  2. Kedves lost80!

    Köszönöm szépen a megkeresést és az ajánlatot. Egyelőre szeretném a saját oldalamat tovább szerkeszteni és elsősorban ezzel foglalkozni, azonban ez nem jelenti azt, hogy később esetleg ne gondolnám meg magam (ha még állni fog az ajánlat). Tehát ez egy "még nem", és nem egy kategorikus nem. Egy linkcserében viszont teljes mértékig benne lennék.
    Láttam, hogy átvettetek egy jó adagot a spoilerek , hírek közül, ezt természetesen - utólagosan - jóváhagyom, de azt az egyet kérném, hogy a forrás - nadahun.blogspot.com - mögé tegyetek légyszi egy hivatkozást is, hogy elérhető legyen az oldal onnan is egy kattintással.

    Előre is köszönöm és várom a válaszod.
    További jó munkát kívánok Neked és a csapatotoknak :)
    Üdv:
    Tamás

    U.I: Írtam az oldaladon az "Admin" profilnál megadott emailcímre is, talán ott könnyebb lesz levelezni.

    VálaszTörlés
  3. rendben van, és köszönjük, ha meggondolnád magad természetesen szivesen várunk.

    Lost80

    VálaszTörlés