2009. június 9., kedd

Lost 6 befejezés: Jack interjú

Te jó ég, Jack meg fog halni a végén???

Az 5. évad befejező epizódja után most megint hosszú várakozás következik. A rajongók a világ minden táján találgathatnak, és próbálgathatják a megoldásokat, válaszokat keresni a történet rejtélyeire.

Matthew Fox, aki Jack szerepét játssza – az orvos, a vezető, az „Oceanic 6” túlélője és az, akit Kate-hez fűzik a szálak – a vele készített interjúban (2009.06) sok mindent felfedett az általa játszott karakterről, az utazás iránti rajongásáról és a családi életéről Havaii-on.

Farmerben, zakóban és egy ásványvízzel a kezében érkezik Mr. Fox, aki barátságosan hátradől a székben. A belépője éles ellentétben áll az általa játszott szereplő – Jack Shephard – indulatosságával, aki – mint azt bármely Lost rajongó megerősítheti – mindig is tele volt félelemmel, indulattal ilyen vagy olyan okokból.

Matthew nyíltan beismeri, hogy „nagyon tetszenek neki az olyan szerepek, ahol a karakterek elszántan mindig jobbak akarnak lenni”. Elmondja: „Jack teljesen más fickó, amióta visszatért újra a szigetre. A dolgok minden kétséget kizáróan változnak, amint Jack felismeri majd és bevallja önmagának: Arra hivatott, hogy befejezzen, elvégezzen valamit a szigeten, azt amiért oda vezette a végzete”

Mr. Fox nem vette könnyen az általa játszott szereplő kihívásait. Nyilvánvaló, hogy hosszú időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy ne sóhajtson fel hangosan, amikor Jack karakterének kétségbeeséséről beszél.

Visszatérve a sorozat első 4 évére – ahol Jack a nagyszerű életéből egy nyomorúságos és kétségbeesésekkel teli helyre került szerepe szerint – elég fájdalmas volt. „Úgy érzem, hogy a vége felé tényleg egy nagyon kemény helyen voltam. A forgatókönyv is többször elég durva volt és alig vártam, hogy túl legyek rajta. A legrosszabb az egészben az volt, hogy nem lehetett csak úgy hazamenni a nap végén és elfelejteni az egészet... Sokszor egészen hosszan viseltem ennek a terhét.”

Jack-nek a magánélet és a munka azonnal egybeforrt, amint ő és a családja Hawaii-ra költözött, hogy elkezdjék a Lost forgatását. Ez már 5 éve történt, és nagy változásokat jelentett a családi életében és a karrierjében is. A sorozat iránti elszántságát érzékelteti, hogy összekötötte mondandójában a családot és a „tágabb családot”, az embereket, akikkel a forgatásokon volt körülvéve. Ő maga is boldognak érzi magát Hawaii-on, mivel láthatja, ahogy lánya egyre jobban megszereti a szörfözést. Emellett Mr. Fox beszél arról, hogy mennyire szeretnek utazni a családjával, és hogy mennyire örül annak, hogy testvéreinek gyerekei és az ő gyerekei is szorosabb kapcsolatba kerültek az idők során. Miközben észrevétlenül le- és visszacsavarja az ásványvizes palack kupakját, elhint egy-két morzsát a sorozat jövőjével kapcsolatosan is.

Arra a kérdésre, hogy mit tud a 6. évadban következő befejezésről, a sokféleképpen értelmezhető „érdekesen dinamikus” szavakat használja. Kiemeli, hogy nem szabad elfelejteni, hogy „a Lostban bármikor, bármelyik szereplő meghalhat”

Te jó ég! És akkor mi lesz Jack-el? Ő meghalhat? Mr. Fox tömören annyit mond: „Ó, hát persze!”

Ami még meglepőbb a válaszában, hogy ő hogyan látja a saját (Jack) jövőjét: „Úgy gondolom, végül is tök jó lenne, ha Jack végül meghalna. Szerintem ez fog történni. Hiszem, hogy ez a sorsa, végzete. Viszont az, hogy a sorozat befejező perceiben történik-e majd ez, vagy már jóval előtte, csak a tv adásban derülhet majd ki. Úgy gondolom, hogy sok szereplő meg fog halni, de természetesen tévedhetek. Majd meglátjuk.”

Ezek mellett Mr. Fox megvillantja Locke és Jack kapcsolatát: „úgy gondolom, nagyszerű és érdekes lesz majd látni, hogy hol végzik majd ők ketten a show utolsó pillanataiban”

A záró epizód már kevesebb, mint 1 év múlva látható lesz. Addig is Matthew jól feladta a leckét a fentiekkel: Mindannyiunkat teljes bizonytalanságba sodort a kis hírmorzsáival...

Kapcsolódó cikkek:
Lost: 6. évad: Ben nyilatkozik a befejezésről
Lost 6: Mr Eko visszatáncol a sorozatba?
Lost: 6. évad epizód befejezés - újdonságok
Lost: 6. évad: részleteket árult el a producer
Lost: 6. évad vs. Flash Forward, Dominic Monaghan
Lost: 6. évad hírek
Lost: 1-6 évad: érdekességek, bakik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése