2009. június 17., szerda

Borhét, borutca, pálinkaünnep Kecskeméten

Ismét itt a nyár, ismét felépültek a pavilonok a Főtéren. 2009.06.23 és 2009.06.28 között kerül megrendezésre a II. Kecskeméti Bor és Pálinkaünnep. Jöhetnek a borászok, a pálinkászok, a lángossütők és persze a részegedni vágyók a „Hírös borutcába”! A már eddig is sikeres eseményen idén kicsit még durvítottak is, ugyanis a töménytelen mennyiségű és fajtájú bor mellett pár igényes pálinkaház is kínálja a pálinkáit, hogy a későn érkezők is behozhassák egy-két gyorsítóval a már régebb óta ott italozó haverokat, ismerősöket.
Jó ötletnek tartom, hogy egészen a főtéri csúzdáig tették a pavilonokat és padokat, így most nem kell annyi időt tölteni a helyek vadászatával, ha valaki le szeretne ülni kezében egy roséval. A hétvégi tömeget meg majd meglátjuk :) - Megláttuk, péntek este gigatömeg volt, mozdulni sem lehetett.
Holnap vagy holnapután készítek majd képeket, hátha sikerül visszaadni a feeling-et :)
Íme a megígért képek, nappal-éjjel és az elmaradhatatlan kenyérlángos:



A főtéren felállított "borvárosban" a szabdtéri színpadon kulturális programokat szerveznek: ebben az évben a borutca a Kecskeméti Animációs Filmfesztivállal (KAFF) és Kecskeméti Amatőr Művészeti Fesztivállal egy időben kerül megrendezésre, kiegészítve egymás programjait.

És ha ez a hét nem lenne elég, jövő héten – június 23-28-ig – lesz Sörfesztivál is Kecskeméten! Kár, hogy nem nagyon leszek itthon, biztos az is hangulatos lesz.

Kapcsolódó cikkek:
Hírös Hét Fesztivál 2009 - Borutca
Árvíz, vihar, jégeső Kecskeméten
Blingbling tuning autó show Kecskemét, Malom

Update: 2011-es Borutca programja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése