2009. június 11., csütörtök

Lost 6. évad: részleteket árult el a producer

Amikor 2010-ben levetítik a Lost 6. évadának befejező részét, az nem csupán egy népszerű sorozat végét fogja jelenteni. Jack Bender – a sorozat producere és rendezője – úgy véli, hogy befejeződésével a Lost könnyedén történelmet írhat a több évadon át tartó sorozatok között. „Az eddigi televíziós óriásshow-k között ez lesz az etalon, ami a méreteket, a forgatás költségeit és a népszerűséget illeti”

A gazdasági válság miatt most különösen nehéz a megfelelő forrásokat előteremteni, és mivel Hawaii-ra kell eljuttatni minden díszletet, a repülőkön való odaszállításuk tényleg rendesen odavág a büdzsének. A Lost befejező évada 18 rész alatt fogja felgöngyölíteni a nyitott szálakat, és ismét ígéret született arra, hogy minden eddigi rejtély megoldódik majd. „A történetet lassan a vége felé kell csavarnunk, de úgy, hogy a nézők ne vegyék észre ezt túlzottan. Meg kell maradni a rejtélyességnek.” (az eddig elárult részletek és lehetséges befejezések itt)

Az 5. évad végén végre megismerhettük a régóta várt Jacob-ot, és megtudhattuk, hogy egy „kis robbantással” Jack kitörölheti a múltat (vagy a jövőt?). Még egy dolgot említ a producer, nevezetesen, hogy teljesen le fogják zárni a történetet, de úgy, hogy ne lehessen később egy elvarratlan szál alapján tovább görgetni azt. Szóval nem lesz „még egy rókabőr effektus” :) – Ezt megerősíti a Jack-el készített interjú is, ahol elmondása szerint ő is meghalhat a történetben. (Jack további dolgokat árult el itt.)

Bender szép jövőt jósol a Lost tv-s szereplése utáni időkre, mivel az összes évadot meg lehet majd nézni dvd-ken és ezáltal úgy végigmenni a történeten, mint egy nagy novellán. Az online tartalom – ahogy az elmúlt 4 évben – is minden bizonnyal hozzá fog járulni ahhoz, hogy a rajongók által tovább éljen a sorozat.

Kapcsolódó cikkek:
Lost: 6. évad spoilerek, hírek, összesítve
Lost: 6. évad – Charlie visszatér
Lost: 6. évad: Ben nyilatkozik a befejezésről
Lost: 1-6 évad: érdekességek, bakik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése