2009. május 24., vasárnap

Jap Jondo anonym progi

A JAP / JonDo egy ingyenes, nyílt forráskódú, Java alapú kis progi, amely lehetővé teszi az anonym szörfölést az interneten.

Elrejti a tényleges ipcímünket, ugyanis minden hálózati kérelem a programon - és ezáltal egy választott proxy szerveren fut keresztül. A Jondo kódolja is, illetve egy meghatározott módon összekeveri az egyes internetezők által kért weboldalak adatait, hogy még nagyobb anonimitást érjen el. Temészetesen a kis kitérő után minden felhasználóhoz a saját kérelme érkezik meg.

A JonDo beállítása:
A gyors telepítés után /next-next-next-finish :) / a Firefox beállítása következik. Az Eszközök, Beállítások, Hálózat, Beállítások menük után
csak be kell írni a proxy kapcsolathoz a localhost-ot és a 4001-es portot, és a böngésző máris a programon belül beadott szerveren keresztül fogja bonyolítani az adatforgalmat. Átlagosan 3-4 ingyenes érhető el - amelyek elég lassúak -, a többiért már fizetni kellene.

Fontos, hogy a JonDo el legyen indítva, különben meg sem fog moccanni az internet a firefox beállításai után. Én egyszer megszívtam, már a kábelmodem kábeleit vizsgáltam és szidtam a szolgáltatót, amikor rájöttem, hogy csak elfelejtettem elindítani a progit! :)

Ha nincs már szükség az anonim szörfölésre, simán vissza kell csak állítani a "nincs proxy"-t, és máris a megszokott módon fog kapcsolódni az internetre a számítógép.

Kapcsolódó cikk:
Webes proxy címek, anonimitás
Internetes böngészők használatának megoszlása a blogon
Google működése, pagerank, backlinkek
Googlebot működése, indexelés
IPcímek, IPv6
Microsoft Bing kereső teszt
Blog látogatottság, népszerű cikkek

1 megjegyzés: