2009. május 25., hétfő

Kecskemét este - képek

Szombat este úgy döntöttünk Petrával, hogy bemegyünk a városba kicsit sétálni és fényképezni. Előkerestük a fényképezőgép (Canon PowerShot A560) állványát, hogy - igazi hobbifotósként - szép esti képeket készíthessünk, hosszú záridővel. Sajnos a teljes manuális mód ugyan hiányzik erről a gépről, de azért kis trükkel rá lehet bírni, hogy felejtse el, amit beprogramoztak neki a gyárban :) Főleg az Alföld és a Malom közötti parknál, a Főtéren és a Sétáló utcán járkáltunk.
A Főteret, ahol a borutca is lenni szokott, keresztül-kasul átjártuk, minden második padot állványtámasznak használtunk :) Jó sokan megnéztek minket, hogy milyen eszközök vannak nálunk: a fényképezőgép, az állvány, és a lógó rögzítőeszközök elég vicces (komoly?) látványt nyújtottak. :) A sötét miatt tényleg nagyon jól jött, hogy stabilan rögzíteni tudtuk a fényképezőgépet, ugyanis így a vakut teljesen ki lehetett kapcsolni. A készített fényképek így igazán visszaadják a főtér hangulatát, a reklámok és vendéglátóegységek színkavalkádját. Az új szökőkút vízsugara a hosszú exponálási időnek köszönhetően egészen művészire sikerült!

A Sétáló utcán összefutottunk Jokoval, akit teljesen felcsigázott az egész fotózás dolog, és itt is kattintottunk jópárat a földről és a lépcsőkről is. Próbaképpen játszottunk a fényerő beállításokkal, kicsit még jobban lesötétítettünk egy képet, ahol csak egy magányos lámpa áll. Sokan, akik látták a képeket, azt mondták, hogy képeslapos témákat sikerült választani :) Álljon itt néhány ezek közül. Az összes pedig a picasa-ra van feltöltve.

Kapcsolódó cikkek:
Kecskemét belváros felújítás
Árvíz, vihar, jégeső Kecskeméten
Blingbling tuning autó show Kecskemét, Malom
Motorshow - helyett...
Egy szombati séta







2 megjegyzés: