2009. július 27., hétfő

Lost: Interjú Juliet-tel (Elizabeth Mitchell)

,A Comic Con remek alkalmat adott arra, hogy készüljön egy interjú Juliet-tel (Elizabeth Mitchell). Megkérdezték, hogyan látja magát, a Lostban betöltött szerepét, illetve, hogy milyen akadályokat állított elé az új sci-fi sorozatában (V) betöltött szerepe.

Van valami a Juliet névvel: Valahogy a Juliet-ek híresek arról, hogy vonzzák a szomorú befejezéseket. Elizabeth Mitchell szerepe a Lost-ban sem volt másképp – miután kusza szerelmi szálak fonták Sawyerhez (Josh Holloway), feláldozta magát a bomba felrobbantásával. Szerencsére ezzel a tettével nem ért véget a karrierje, ugyanis nem elég, hogy még jó pár epizódban láthatjuk majd a 6. évadban, hanem szerepet kapott egy újrakezdett sorozatban is, a V-ben. (ABC Tv)


Hogy közölték a hírt? Egyszerűen azt mondták, hogy többé nem leszel a Lost-ban főszereplő, és utána felajánlották az ABC-sek, hogy folytasd a V-ben?
Alapvetően a két esemény ugyan azon a napon történt, ami nagyon meglepett. És természetesen, a döntést nálam jóval nagyobb befolyással bíró személyek hozták (nevet)

De azért biztosan volt egy kis beleszólásod.
Nos, tulajdonképpen személyes döntésem is volt a V. Mindig is szerettem volna szerepelni egy sci-fi-ben. Egyszerűen szeretem ezt a műfajt (közben a férjére néz, aki mellette ül). Nagy Battlestar Galactica rajongók vagyunk. Úgy vélem, hogy a sci-fi szexi és szórakoztató. Szerintem számomra ez egy új, jó kihívás lesz.

Örülsz neki, hogy most olyan szerepet kaptál, ahol legalább más-más ruhákat hordhatsz – ellentétben a Lost-tal, ahol több epizódon keresztül ugyanazokat a cuccokat kellett viselned?
Szerintem az anyukám a legboldogabb, hogy csinos ruhákban és kisminkelve láthat. (nevet)

Biztosan fura lesz majd – mint amikor pl. a Survivor lezárása után a szereplők újra találkoznak a hétköznapi életben, beülnek valahová, és azt mondogatják egymásnak: „Mennyivel máshogy nézel ki így sminkkel és kosztümben…”
Pontosan így gondolom! Mindigis tetszett, hogy a Lost-ban nem voltunk kicsinosítva, nem volt frissen vágva, hajlakkozva, belőve a hajunk, izzadtunk, melegünk volt, és tulajdonképpen nem voltunk túl vonzóak. Mindezt pedig felvette a kamera. Szerintem van egyfajta szépsége, hogy a maguk természetes mivoltában lehet látni az embereket.

Már az 5. évad befejező epizódja előtt említetted, hogy Juliet sorsa valószínűleg tragikus lesz.
Igen, mindig így gondoltam. Abban hittem, hogy valami szörnyűséget fog tenni és ezért majd bűnhődnie kell. De ahogy haladtunk előre a történetben, egyre inkább abban reménykedtem, hogy valami igazán nemes dolgot tesz majd - amit meg is tett azzal, hogy feláldozta magát.

Úgy érted, hogy a végén elnyeri majd végső jutalmát? A Lostban sosem tart sokáig a boldogság…
Igen. Sawyer és Juliet tulajdonképpen egymásra találtak, de mégis ott lebegett valahol Kate is a dologban egy elvarratlan szálként.

Szóval, szerinted miért nem működik a szerelem Juliet és Sawyer között?
Nos, mindigis jó volt látni Sawyer-t és Kate-t együtt. Mármint úgy értem, hogy jó volt rájuk nézni. Megvolt köztük a szikra, működött a kémia, a szenvedély. Nem tudom megmagyarázni miért, de egyszerűen úgy gondoltam, hogy ez az a kapcsolat, ami igazán működőképes.

Szerinted Juliet-ben bíznak a nézők? Az első két évad alatt úgy tűnt, hogy sosem mutatta meg az összes lapját, de az 5. évadban szerintem kiterítette a lapjait.
Végre úgy érezhették a nézők, hogy mindent megtudtak róla. Minden alkalommal, amikor előjött valami új, előhúzott a tarsolyából addig sosem hallott információkat, és megosztotta ezt a többiekkel is, amikor szükségét látta.

Vicces, hogy nagyon sok jelenetben együtt szerepeltél Ben-nel és Jack-kel - és mégis: A végső jelenet percei nélkülük teltek.
Nagyon-nagyon szomorú voltam, hogy nem szerepeltem a végén velük együtt. Biztosan volt oka, de színészként nehéz volt elfogadni, mivel nagyon kedveltem őket. Viszont belátom, hogy az írók jól teszik a dolgukat és biztosan tudják, mit csinálnak!

Amikor elkezdtétek a V forgatását (még az 5. évad befejezése előtt), rögtön találgatni kezdett mindenki, hogy Juliet-et kiírják a Lost-ból. Elárulnád az igazságot?
Voltak találgatások, de pont ezért jó a Lost, mert mindig vannak rejtélyek. Hivatalosan nem tudom, hogy mi fog történni és senki sem tudja. Színészként alá kellett írnom titoktartási nyilatkozatot és hasonlókat, tehát nem mondhatok túl sokat. Ezt én elvi kérdésnek tartom, és nálam első a munka. Meg amúgy is, sokkal jobban lázba hozza az embereket az, hogy nem tudják mi fog történni. Mindenképpen feltűnök majd a Lost-ban a 6. évadban is, de minden további dolgot hétpecsétes titok őriz.

Amikor elkezditek az új epizódok forgatását, addigra már keveredhetnek a szerepek a fejedben. Egy kicsi Lost, egy kicsi V… Nem félsz attól, hogy egy-egy epizód (részlet) különálló forgatása nem fog összeállni egy egész képpé? Úgy értem, hogy mivel nem tudod, hogy az adott részlet hová kerül az évadon és a történeten belül, nem tudod majd átélni a szerepedet?
Ettől nem félek. Megbízom a srácokban (rendezőkben). Eddigis nagyszerű munkát végeztek, ezután is helyt fognak állni.

Kapcsolódó cikkek:
Lost 6: A Heroes sztárja visszatér
Lost 6: Visszatér Michael?
Lost 6. évad: Boone interjú
Lost: Új titkok derültek ki a Comic Con-on
Lost 6. évad: Comic Con újdonságok
Lost 6: Juliet és Sawyer
Lost 6. évad spoilerek, hírek összesítve

2 megjegyzés:

  1. Utálom őket amiért kiírták:'(
    Ő volt a kedvencem!!!!!! Meg mégazhoyg kiírták de ahogy olyan szomorú volt:'( pedig szépek voltak Sawyer el!<3 :'(
    Azt azért remélem h az a "V" eljut magyarországra is :)

    VálaszTörlés
  2. Igaz, hogy nem lesz állandó szereplő, de szerintem még biztosan látni fogjuk Juliet-et egy-két részben! :)

    VálaszTörlés