2009. július 28., kedd

Lost: Új titkok derültek ki a Comic Con-on

Újabb hírmorzsákat találtam a neten a Lost-tal kapcsolatosan, amelyek a Comic Con nevű rendezvényen hangzottak el:
  • Megjelent egy új promokép a 6. évadra vonatkozóan (ha megtalálom, kiteszem ide - MEGVAN :) Sajnos egyelőre nincs jobb kép, de kinagyítva látszik), amelyen az összes szereplő egy sorban látható (élők és holtak egyaránt). Mindenki előre néz, kivéve John Locke. Ő van középen, háttal áll és visszafelé néz. Josh Holloway (Sawyer) a következő kommentet fűzte hozzá: „Úgy gondlom Locke maga lett a megtestesült gonosz. Nagyon tetszik az ötlet, hogy ő lesz a rosszfiú”
  • Michael Emerson (Ben): „Jacob a fényt és a jóság istenét testesíti meg. Van vallási vonatkozása a sorozatnak, de hogy mit hoznak ki belőle a rendezők, majd meglátjuk”

  • Nestor Carbonell (Richard) meglepő módon nem volt túl izgatott, amikor bejelentette, hogy állandó szereplő lesz. „A családommal Hawaii-ra költözünk a következő héten. Eddig oda-vissza ingáztam és ez túl macerás volt. A teljes 18 részből 16-ban fogok szerepelni, ennyire van ígéretem, ezért is leszek ott a szigeten végig. Annyit mondtak, hogy az általam játszott karakterről (Richard-ról) kiderül, hogy vajon halhatatlan-e, és az, hogy valójában milyen öreg. Mivel úgy tűnik, egyáltalán nem öregszik. Úgy gondolom, hogy valamilyen módon kapcsolódik a múltam a Black Rock-hoz (fekete sziklához) és talán az ősi Egyiptomhoz is. (lásd még Tawaret) De ami a legeslegjobban fúrja az oldalamat az az, hogy valójában ki a fene irányítja a szigetet, ki az igazi főnök?! (jó kérdés, engem is izgat…) :)

  • Maggie Grace (Shannon) Hawaii-ra utazik. Még nem lehet tudni, hogy vajon filmet forgat vagy csak nyaralni fog. (emlékeztek, ő az, akivel összegabalyodik Sayid, és nem sokkal később az esőerdőben véletlenül Ana-Lucia véletlenül lelövi.)
  • A producerek és Hugo nyilatkozatának egy-egy részlete:
    - Producerek: Úgy tűnik, működni fog Jack terve. Az 5. évad végén a bomba felrobbantásával Juliet kitörli (megváltoztatja?) a szigetlakók életének utolsó időszakát. A nézők emlékezhetnek arra, amikor az első évadban a szereplők menekültek a partra, futottak a dzsungelből. Ez biztosan megdöbbentő és megrázó volt. Nos, van egy ötletünk arra, hogy a befejező évadban újra valami hasonlót csináljunk.
    - Ezt Jorge Garcia (Hugo) nem hagyta szó nélkül: „Megnyugtatásul: a rajongóknak nem kell attól tartaniuk, hogy teljes resetet nyomnak a fiúk, és mindent meg nem történtté tesznek egy pillanat alatt. Ez azért elég nagy csalás lenne.”
    - Producerek: „Csak bízzatok bennünk. Vége az időutazásos és flash forwardos évadoknak. Valami mást fogunk kitalálni.”
Azt a feltételezést, hogy tényleg történt valami változás a bomba felrobbantásának hatására, pár Lost panelen látott videó és szereplő is alátámasztja:
1) Egy Oceanic-os reklám, amely azt állította, hogy a 815-ös repülőjárat nem zuhant le sosem.
2) Hurley sikeres étteremtulajdonos, és ráadásul arról beszél, hogy milyen szerencsés fickó!
3) Egy klip, amelyben látható, hogy Kate mégsem ölte meg Wayne-t, hanem helyette másvalakivel végzett.
4) Dominic Monaghan (Charlie) integetett a közönségnek, és az volt a tenyerére írva, hogy „vajon élek?”

Összességében azt engedték sejteni a videók, hogy tényleg nem teljes reset lesz, hanem inkább egy alternatív jelen, ahol a múlt megtörténtnek hitt dolgai máshogy történnek meg. Talán Jack a „történelmet” a 815-ös járat lezuhanásánál egy sokkal korábbi időpontban változtatta meg (1977-ben, ahol utoljára voltak a szereplők?)

De sokára lesz még 2010...

Kapcsolódó cikkek:
Csajok a Comic Con 2009-en
Lost 6. évad spoilerek, hírek összesítve
Lost 6: Hány epizódban lesz benne Charlie?
Lost 6. évad: Comic Con újdonságok
Lost: Interjú Juliet-tel (Elizabeth Mitchell)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése